Projects_Residential

Client: Mr. M H Shivshankar:

Emphasis is given to make natural light available in the interior.
Emphasis is given to make natural light available in the interior.

The Interiors: The space near the entrance door serves as a lobby separated by the stairs leading to the sit-out area on the upper floor. The stairs are granite topped with wooden railings.

The wall facing the sitting area is provided with glass blocks in ‘L’ shaped openings providing light in the sitting area. A mockery of series of wooden and concrete beams confined to a portion of the ceiling above the openings gives an orthodox traditional look.

Openings with glass panels provides day light to the inner hall and dining area. Inner stairs topped with wood leads to the rooms on the upper floor and the terrace. Large windows are provided in the inner hall for daylight.

The glass blocks keep the hall filled with natural light cutting the cost of electricity. Steps and railings of wood is an orthodox arrangement with modern décor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s