Projects_Residential

Client: Mr. Vishnu

The design aspect, especially the terrace on the upper floor, is thought to have an all-round view to monitor the activities in the farm and surrounding area. The terrace is shaded by pergolas used extensively for protection from harsh sunlight and winds keeping the floor of the terrace cool.

Mr. Vishnu
The design aspect, especially the terrace on the upper floor, is thought to have an all-round view.

The upper floor is connected with stairs and floor topped with granite. A Bridge and Passage from the stairs secured by railings connect the rooms and the terrace areas of the building. Tinted glass window panes keep the inside of the house cool.

A Pooja room is housed separately in the area below the bridge and passage. Stone tile cladding on the walls of the room gives a look of elegance. An opening in the ceiling enlightens the area around the Pooja room.

Recessed lighting in the ceiling is provided to illuminate the areas by night.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s