Origin Architects in Bangalore

A Residential Building in the heart of Bengaluru…

Location: Arekere, Bangalore
Area: 3585 sqft

04

 

A Residential Building in the heart of Bengaluru. Origin Projects emphasized on utilizing the natural resources available in this project. A deep interest towards the use of large windows and ventilators was shown, to allow natural sunlight to brighten the house.

IMG_1119The main door opens into an anteroom with a few steps to reach the hall area. A length of French windows fills the hall with daylight. Wooden steps and handrails on fabricated stairs lead to the upper floors. Partial wooden flooring towards the wall and a broad band of laminate on the wall and ceiling breaks the monotony.

An opening in the roof above the stairs fills the area with daylight. The kitchen is planned besides the stairs.

The kitchen, equipped with amenities, two work tables opposite each other, chimney and hob, a fridge, is accommodated in a fairly large area. The storage cabinets find place on the all round chhajjas, sparing the walls. A utility and washing area besides the kitchen avoids soiling the kitchen.

The stairs leads to an area with wooden flooring with access to the rooms on the floor. A well designed opening in the roof and wall enlightens the veranda, giving a view of the sky and surroundings. A curved short wall with gate-post lights gives a feeling of stepping out in the open.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s